Fundația Estuar a inaugurat marți, 29 septembrie 2015, Spălătoria Car Care, o întreprindere socială lansată în cadrul proiectului ”Șanse egale la angajare pentru persoanele vulnerabile”, proiect cofinanţat din Fondul Social European, în care parteneri sunt Fundația Estuar, Organizația Suedeză pentru Ajutor Individual și Fundația Tinerețe Fără Bătrânețe.

Spălătoria auto Car Care este un concept inovativ de întreprindere socială, care vine în întâmpinarea celor ce își doresc cele mai bune servicii pentru propria mașină, dar și să ofere sprijin persoanelor din grupurile vulnerabile. Șoferii pot opta pentru servicii de spălat auto interior și exterior, spălarea tapițeriei, precum și pentru servicii de detailing auto: degresat, cerat, polisat. Ce face specială această spălătorie este faptul că în echipa care lucrează zi de zi pentru a face mașinile frumoase se află persoane aparținând grupurilor vulnerabile (persoane cu dizabilități, persoane care au abandonat școala, persoane care provin din familii cu mai mult de doi copii sau monoparentale, persoane de etnie romă). Așadar, cei care aleg să își spele mașina la Spălătoria Car Care, nu optează doar pentru servicii de calitate, ci și pentru a le oferi o mână de ajutor pentru o viață mai bună persoanelor cu dizabilități și din grupurile vulnerabile.

Spălătoria Car Care este localizată în Strada Regenerării, nr. 9-11, Sector 3, București și funcționează de luni până vineri, între orele 9 și 19, precum și sâmbăta, de la 9 la 16.

„Fundația Estuar este o organizație cu experiență în România, de peste 20 de ani oferim servicii sociale pentru persoanele cu probleme de sănătate mintală. Iar din acest an am decis să intrăm în domeniul antreprenoriatului social, să le oferim beneficiarilor noștri posibilitatea de a se angaja în întreprinderile sociale inițiate de Estuar”, a declarat Amedeea Enache, Director executiv Fundația Estuar.

”Spălătoria auto este un loc în care învățăm în fiecare zi cum putem fi mai buni, ce putem face mai bine pentru a le echilibra viața colegilor mei cu probleme de sănătate mintală sau din grupuri defavorizate. Sunt mândru că îi am colegi și sper ca peste câțiva ani să fim tot aici, mai puternici și din ce în ce mai buni”, a precizat managerul întreprinderii sociale Spălătoria Car Care, Dan Oproiu.

”Această spălătorie este a viitorului pentru că ne ajută și pe noi, și și oamenii pleacă de aici cu mașinile curate, iar noi avem satisfacția că am făcut un lucru bine”, a mărturisit L., angajat al spălătoriei tocmai inaugurate.

Despre proiect
Fundația Estuar, Organizația Suedeză pentru Ajutor Umanitar Individual și Fundația Tinerețe Fără Bătrânețe își unesc eforturile pentru a transforma viața a 150 de persoane din grupuri vulnerabile. Astfel, cele trei organizații vor iniția nouă structuri de economie socială în județele București, Ilfov și Giurgiu prin care vor înființa 102 noi locuri de muncă, vor organiza cursuri de formare profesională și servicii integrate de dezvoltare a carierei (informare și consiliere profesională, orientare profesională, consiliere psihologică, asistență) pentru 150 de persoane din grupuri vulnerabile (persoane cu dizabilități, femei aflate în situații de risc, femei victime ale violenței în familie, persoane care au mai mult de doi copii, familii monoparentale, persoane de etnie romă).

Despre partenerii proiectului
Fundația Estuar este una dintre cele mai active organizații în domeniul sănătății mintale din țara noastră. Organizația a fost fondată în septembrie 1993 de către Asociația Penumbra din Scoția și Liga Română de Sănătate Mintală și este prima organizație din România care a creat o rețea de servicii de îngrijiri comunitare de zi și locative, acreditate și recunoscute la nivel local, național și internațional, pentru adulții cu probleme de sănătate mintală. Echipa Estuar militează împotriva stigmatizării adulților cu probleme de sănătate mintală, pentru deschiderea și desființarea prejudecăților existente față de acest grup și pentru incluziune. Viziunea organizației pune accentul pe oferirea de alternative sociale pentru integrarea beneficiarilor fundației în comunitate, susținută și prin intermediul activităților de lobby și de advocacy.

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Pentru mai multe detalii despre proiect contactați:
Laura Jigău
Specialist comunicare Fundația Estuar
Tel: 0758119321; E-mail: laura.jigau@estuar.org
www.estuar.org